Bojo

Bojo is een zachte taart van cassave en kokos met rozijnen en rum.

recipe image

Ingredienten

Info
Updated: 17 mei 2012
  • 1000 gram geraspte cassave
  • 250 gram geraspte kokos
  • 200 gram bruine suiker
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 eetlepel kaneel
  • 100 gram rozijnen
  • 30 ml rum
  • 3 eieren
  • 150 ml melk
  • 100 gram margarine
  • 1 theelepel amandel essence
  • 1 theelepel vanille essence

Bereiding/Stappen

Smelt de helft van de margarine in een pannetje. Laat de rozijnen gedurende 15-60 minuten in de rum staan. Meng de geraspte cassave, kokos, bruine suiker, kaneel en zout door elkaar. Meng de gesmolten margarine, eieren, melk en essences tot 1 geheel in een aparte bak. Voeg beide bakken al roerend samen. Voeg de rozijnen met rum toe.
Het mengsel in een beboterde blik of schaal doen, met het liefst een dikte tussen de 4 en 7 cm. Leg de resterende (vaste) margarine in delen over het mengsel. Bak de bojo in een voorverwarmde oven op 180C gedurende 75 tot 90 minuten. Helemaal laten afkoelen en serveren.

Extra Tips

Aan te vullen met stukjes ananas (zie foto).
Steek een satestokje door de bojo om te controleren als die gaar is. Als het stokje schoon (niet plakkerig) eruit komt, dan is de bojo gaar.

Beoordelingen

Sandhya , dinsdag 08 november 2011 vote imagevote imagevote imagevote image
Nog een tip: Je kan ook een blikje gecondenseerde melk toevoegen en iets minder melk en suiker.